top of page

Glaukom, eller grön starr som det också kallas, beror på att synnerven skadas, ofta för att trycket i ögat är för högt. Det är svårt att själv upptäcka sjukdomen då synskärpan oftast är normal. Om bara ett öga är drabbat kompenserar det andra ögat och det kan gå lång tid innan sjukdomen upptäcks.

 

Ögontrycket kan mätas hos optikern, om det är högt remitterar de till ögonläkare för utredning. Hos Altona Ögonklinik utreder vi glaukommisstanke med tryckmätning, synfältsundersökning och/eller mätning av synnerven. Om man ser skador på synfältet och/eller synnerven sätts behandling in för att sänka ögontrycket. Detta görs oftast med hjälp av ögondroppar som tas dagligen, ibland kan även kompletterande laserbehandling, bli nödvändig.

På Altona ögonklinik har vi den modernaste utrustningen för att upptäcka glaukom. Både för att mäta och följa upp synfält och synnervsmätning. Vi kan också utföra trycksänkande laserbehandling. 

Altona Ögonklinik har uppdrag av Region Skåne. För offentlig vård gäller samma avgifter som på Ögonkliniken SUS. Frikort gäller. 

Boka tid via 1177.se

Glaukom
bottom of page