top of page

Gråstarr, eller katarakt, är en folksjukdom som beror på naturligt åldrande av ögats lins. Linsen blir brunare och grumligare och synen blir sämre och sämre. Man kan också få förändrat färgseende, bli mer närsynt och lätt bli bländad. Den enda behandlingen som finns idag är operation, då byts den grumliga linsen ut mot en lins i plast. Operationen tar ungefär tio minuter och utförs i lokalbedövning. Den vanligaste linsen som sätts in har bara fokus på ett avstånd. Om du inte har för mycket astigmatism så kan man genom noggranna mätningar innan operationen välja om du vill se bra på långt eller nära håll utan glasögon. Tycker du inte att glasögon är ett problem så kan du välja denna lins. Om du önskar minska behovet av glasögon kan du välja en speciellt tillpassad lins. Tillpassade linser ingår inte i patientavgiften, en extra kostnad tillkommer.

Altona ögonklinik använder den senaste utrustningen för att göra mätningar av ögat innan operation. Vi har också den modernaste apparaturen för själva kirurgin och våra kirurger är mycket erfarna.  

Altona Ögonklinik har uppdrag av Region Skåne. För offentlig vård gäller samma avgifter som på Ögonkliniken SUS. Frikort gäller.

Boka tid via 1177.se

Gråstarr
bottom of page