top of page

Maculadegeneration, eller ”gula fläcken” som det ofta kallas, är en ålderssjukdom som drabbar gula fläcken. Den vanligaste formen är den torra varianten som går långsamt och synen centralt blir sakta sämre och sämre. För den torra formen av maculadegeneration finns idag ingen behandling. Om synskärpan blir kraftigt försämrad finns hjälpmedel som man får utprovat via syncentralen. Det finns även en våt form av maculadegeneration som ofta ger en snabbt tilltagande synnedsättning och ”krokseende”. Den våta formen beror på att det bildas nya blodkärl under gula fläcken. På Altona ögonklinik behandlar vi denna typ av maculadegeneration med injektioner i glaskroppen.

 

Det finns också andra typer av sjukdomar som kan påverka gula fläcken. Man kan till exempel få hål i gula fläcken eller membran som skrynklar ihop den. Vissa av dessa sjukdomar går också att behandla. Altona Ögonklinik har modern utrustning för att diagnosticera dessa tillstånd. Vid behov av behandling remitterar vi till Skånes Universitetssjukhus.

Altona Ögonklinik har uppdrag av Region Skåne. För offentlig vård gäller samma avgifter som på Ögonkliniken SUS. Frikort gäller. 

Boka tid via 1177.se

Gula Fläcken
bottom of page